tickets

FAQ & huisregels

13 juli wordt wat ons betreft de mooiste dag van het jaar! Om het voor iedereen een feestje te laten zijn, hebben we een aantal huisregels. Grotendeels vanzelfsprekend, maar voor de volledigheid toch even op een rijtje. Door op het festival te komen, ga je automatisch akkoord met onze huisregels.

13 juli wordt wat ons betreft de mooiste dag van het jaar! De vierde editie van Strawberry Fields Festival, natuurlijk weer in het Oude Gemeentepark in Dedemsvaart. Het park achter The Fellowship of Acoustics.

Adres: Moerheimstraat 144, 7701 CJ, Dedemsvaart.
Routebeschrijving
Stel je navigatie in naar Moerheimstraat 144 in Dedemsvaart en volg bij aankomst de aanwijzingen op de borden en/of van de verkeersregelaars. 
Er is genoeg ruimte om je fiets te stallen of om je auto te parkeren. 
Wie met het openbaar vervoer komt, kan uitstappen bij bushalte Hazelaar in Dedemsvaart. Vanaf daar is het terrein op loopafstand. 
Toegangsbewijs
Alleen met een geldig toegangsbewijs heb je toegang tot het festival. Tickets zijn alleen te koop via deze website. Tickets zijn persoonsgebonden en we kunnen vragen om legitimatie. Mochten we aan je identiteit twijfelen of heb je geen legitimatie bij je? Dan kan je geweigerd worden. 

Ticketprijzen:
– Vanaf 16 jaar (dus als je geboren bent vóór 12-07-2008) = € 29,50 
– Kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis! (daaronder verstaan we alles tót 13-07-2008)
– Ben je 12, 13, 14, 15 of 16 jaar (op dag van het festival, dus geboren tussen 13-07-2008 en 13-07-2012) = € 12,50
– Woon je in het fantastische Dedemsvaart? Heb jij even geluk! Dan betaal je € 25,-. Hiervoor kun je een kortingscode halen bij één van de afhaalpunten. Hierover later meer!

Festival voor iedereen
Iedereen van jong tot oud is welkom! Personen onder de 14 jaar moeten echter vergezeld worden dooreen ouder, voogd, verzorger en/of andere meerderjarige.
E-tickets: Strawberry Fields Forever!
We willen duurzaam omgaan met onze planeet en daarom verkopen we alleen e-tickets. Print je ticket niet, maar laat de QR-code vanaf je mobiele telefoon scannen. 

Good, great food, dat is waar Strawberry Fields Festival voor staat. We gaan for subliem eten van local hero’s en natuurlijk allerlei andere lekkernijen. 

Zowel glutenvrij, vegetarisch als veganistisch eten is verkrijgbaar. Met andere woorden, voor ieder wat wils! Check hier onze food updates!

Hier volgt een overzicht van de openingstijden op het festival:

Openingstijden Vrijdag:

 • Terrein open 20:30
 • Start muziek 21:00
 • Kassa’s open 20:30
  Sluiten om 23:30
 • Muntenkassa’s open 20:30
  Sluiten om 00:30

 

Openingstijden Zaterdag:

 • Terrein open 13:00
 • Start festival 13:45
 • Kassa’s Open:13:00 Sluiting: 23:30
 • Muntenkassa’s open 13:00
  Sluiting 00:30

Natuurlijk kan je ook dit jaar weer een mooi aandenken aan het leukste festival van Overijssel kopen. Shirts en sweaters in vrolijke kleuren, kies je eigen ontwerp en het wordt ter plekke voor je gemaakt! 

Wees lief voor je oren. Je wilt toch je hele leven nog van muziek kunnen genieten? Wij vinden dit ook belangrijk en daarom houden wij ons aan het decibellimiet van 103 dB(A) én bieden we gehoorbescherming aan. Oordoppen zijn tegen betaling verkrijgbaar. Oordoppen dragen is belangrijk, maar gun je oren ook eens wat rust. Zoek af en toe een stillere plek op om je oren een pauze te geven. Meer informatie over het voorkomen van gehoorbeschadiging en andere tips voor verantwoord festival vieren vind je op www.celebratesafe.nl en www.ilovemyears.nl.

GEEN CONTANT? GEEN PROBLEEM!

Want betalen op Strawberry Fields gaat allemaal digitaal. Er zijn drie manieren om te betalen:

1.⁠ ⁠Met je telefoon, easy as 1,2,3
2.⁠ ⁠Met je pinpas, eigenlijk net zo easy als nummero uno
3.⁠ ⁠Met een Strawberry Fields Betaalpas. Deze heeft wat meer uitleg nodig.

De Strawberry Fields betaalpassen zijn te koop voor € 2,- aan de kassa op het terrein. Ze werken hetzelfde als je pinpas. Na aanschaf van je betaalpas, kun je bij dezelfde kassa saldo op de kaart zetten. Dit kan zowel met jouw eigen pinpas/telefoon als met CONTANT geld.

Bovenstaande betekent dat je gewoon met je cash geld naar ons terrein kan komen. Samen met je vrienden een pot maken? Geen probleem, geld bij elkaar leggen, betaalpas kopen en klaar.

De oplettende lezer is bang dat hij straks geen bier kan kopen omdat het internet eruit ligt (en dus de pin) maar ook daar is aan gedacht. Trust ons.

Geld niet opgemaakt van je betaalpas? Geen probleem je kunt dit tot zeven dagen terugvragen via onze website.

Yellow Submarine
In de Yellow Submarine kan een strippenkaart gekocht worden, waarmee kinderen toegang kunnen krijgen activiteiten en/of limonade of een ijsje kunnen halen. De Yellow Submarine is tot 19.00 uur geopend. De strippenkaart kan niet worden ingeleverd en niet-gebruikte activiteiten worden niet vergoed. De strippenkaart geldt alleen in de Yellow Submarine en is geen betaalmiddel op de rest van het terrein.

Eigen risico
Betreding van het festival geschiedt op eigen risico. Stichting Festival Dedemsvaart en de medewerkers/vrijwilligers die op het festival werkzaam zijn, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële schade dan wel immateriële schade die de bezoekers van de locatie en/of het festival mochten ondervinden.
Opvolgen aanwijzingen en instructies
Aanwijzingen en instructies van de (veiligheids)medewerkers dienen te worden opgevolgd. Bij verdenking van een op het festival verboden feit is de beveiliging bevoegd je te fouilleren. Het weigeren van een controle heeft tot gevolg dat de toegang tot het festival zal worden ontzegd.

Alleen met een geldig toegangsbewijs heb je toegang tot het festival. Tickets zijn alleen te koop via deze website. Tickets zijn persoonsgebonden en we kunnen vragen om legitimatie. Mochten we aan je identiteit twijfelen of heb je geen legitimatie bij je dan? Dan kan je geweigerd worden. 

Minimumleeftijd
Strawberry Fields For Everyone! Iedereen van jong tot oud is welkom! Personen onder de 14 jaar zijn welkom in bijzijn van een ouder, voogd, verzorger en/of andere meerderjarige.
Legitimatie 
Op verzoek van de (veiligheids)medewerkers dien je je te kunnen legitimeren. Heb je geen geldige legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) en de beveiliging ziet hier reden toe, kan toegang tot het festival worden ontzegd.
Het terrein op en af
Even je vrienden ophalen bij de ingang? Iets vergeten thuis? Geen zorgen! Zodra je het terrein op gaat krijg je een bandje waarmee je onbeperkt het terrein op en af kunt.

Om de veiligheid van bezoekers, medewerkers en artiesten tijdens het festival te beschermen hebben de veiligheidsmedewerkers het recht je te controleren op het bezit van verboden voorwerpen. Je kunt aan de ingang worden gefouilleerd. Weiger je dit, dan kan de toegang geweigerd worden zonder teruggave van entreegelden.

Strawberry Fields Festival is voor iedereen, dus de organisatie doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het terrein toegankelijk is voor mindervaliden. Toch een vraag? Stuur een mailtje naar info@strawberryfieldsfestival.eu

Als je medicijnen gebruikt die je mee wilt nemen op het festivalterrein, zorg er dan voor dat deze in de originele verpakking zitten en dat je een doktersverklaring bij je hebt. Zo ontstaan er bij de security geen onnodige misverstanden. Als je je medicijnen gekoeld moet bewaren dan kan dat bij de EHBO op het Festivalterrein.

We hanteren NIX18, dus natuurlijk schenken we geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. Bij binnenkomst krijg je een bandje waaruit blijkt of je 18 of jonger bent. Bij twijfel van misbruik zullen we je vragen om je identiteit en behouden we ons het recht voor je de toegang van het terrein te ontzeggen. Het is tevens verboden alcohol te kopen voor personen die nog geen 18 zijn. 

We schenken geen alcoholhoudende drank aan openlijk dronken bezoekers.

 

Zowel hard- als softdrugs zijn een no go op Strawberry Fields Festival.

Het gebruiken, bij je hebben of verhandelen is niet toegestaan op het terrein. Als we vermoeden dat er wordt gebruikt of gehandeld, zal de betreffende persoon de toegang tot het terrein ontzegd worden en indien nodig wordt de politie ingeschakeld. 

Kleine tassen en kleine rugzakken (max 30 x 21 x 10 cm), Plaid of deken om op te zitten (geen plastic zeilen), poncho’s, powerbank, max. telefoonformaat, voor eigen gebruik, eenvoudige (digitale) fototoestellen zonder verwisselbare lens, lege opvouwbare waterzakjes (max. 400 ml), zonnebrand (max. 200 ml).

Provocerende of gezichtsbedekkende kleding. Drugs, (alcoholische) dranken, etenswaren, gaspatronen, glaswerk, (plastic) flessen, blikjes, vlaggen, krukjes, klapstoelen en opstapjes, luchtkussens en andere opblaasbare voorwerpen en meubels zoals poefjes en Lamzaccen, paraplu’s, parasols en (party)tenten, plastic (bouw)zeil, stokken, spandoeken, (huis)dieren, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen. Slag-, steek-, vuur- of stootwapens, naalden of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden gebruikt.

Voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, spuitbussen, bellenblaas, verstuivers, vuurwerk, vloeistoffen, fakkels, glow sticks, ‘fairy lights’, laserpennen en ander licht met gebundelde straal. Toeters, gashoorns en andere hinderlijke geluidsmakers.

Bij twijfel beslist de security bij de ingang van het festivalterrein.

Professionele video-, audio-, opname-, en fotoapparatuur (hieronder wordt niet verstaan digitale compactcamera’s en mobiele telefoons met een camera/foto functie), selfiesticks. Zie hiervoor ook het kopje ‘Media’ – ook voor het aanvragen van toestemming.Zonder toestemming van de organisatie is het niet toegestaan dat er flyers of posters verspreid worden op of rondom het festival- en parkeerterrein. Wil je wel reclame maken? Neem contact op via pr@strawberryfieldsfestival.eu en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Het is mogelijk om te overnachten op het Strawberry Fields Festival. Zo zitten er ontzettend veel campings en vakantieparken om Dedemsvaart heen. Ben jij benieuwd welke dat zijn? Controleer deze pagina om te zien welke locatie het beste bij jou past. 

Het is verboden om zonder toestemming van de organisatie op en/of rondom het festival en de parkeerterreinen handelswaren, dranken of voedsel te verkopen of te koop aan te bieden.

Mocht je iets verloren zijn op het festival, stuur dan een mailtje naar info@strawberryfieldsfestival.eu en stuur wat je kwijt bent geraakt en waar je denkt dat dit gebeurd is. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Strawberry Fields Festival moet de mooiste dag van het jaar worden en dat laten we graag vastleggen. Er zijn op het terrein dus meerdere foto- en videografen die de sfeer vastleggen. De video’s en foto’s worden door de organisatie op de website geplaatst en gebruikt voor promotiedoeleinden. 

Met het betreden van het festivalterrein ga je ermee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.

Alleen met schriftelijke toestemming van de organisatie is het media toegestaan verslag te doen van Strawberry Fields Festival. Fotograferen met professionele apparatuur is ook alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van de organisatie.

Wil je Strawberry Fields Festival vastleggen? Aan je lezers of kijkers laten zien? Natuurlijk kijken we graag wat de mogelijkheden zijn! Stuur een mailtje naar pr@strawberryfieldsfestival.eu

In onvoorziene situaties of situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie en/of beveiliging over te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend. Bij het niet naleven van onze huisregels kan de toegang tot het festival geweigerd of ontzegd worden zonder restitutie van je entreebewijs. Mocht je de toegang ontzegd worden dien je het terrein per direct te verlaten.